Minister zwicht voor druk: visums imams benefiet Rijswijk ingetrokken

algemeen
132
17 feb '15
Burgemeester Michel Bezuijen van Rijswijk is bezorgd over de maatschappelijke onrust die is ontstaan over het benefietgala dat gepland staat voor 8 maart, aldus de Zuid-Hollandse gemeente dinsdagavond.

Critici hekelen dat er zogenaamde 'haatimams' zouden spreken. Deze stempel is hen echter toegedeeld door media en politici. Burgemeester, politie en Openbaar Ministerie hebben maandagavond een 'indringend, open en transparant gesprek' gehad met het bestuur van de Stichting Rohamaa, de organisator van het evenement. De regering heeft de visa van drie van de imams ondertussen ingetrokken. 

Voor dinsdagavond gepland nieuw overleg in dezelfde samenstelling gaat desondanks door, aldus een gemeentewoordvoerster dinsdagavond. Het gemeentebestuur wijst erop dat het volgens de wet een evenement alleen kan verbieden als openbare orde of veiligheid in het geding zijn. 

Uit de nu beschikbare informatie blijkt niet dat er aanwijzingen zijn dat er op 8 maart strafbare uitspraken worden gedaan. Ondertussen reageren prominenten in moslimkringen boos. Men vraagt zich af hoe het zo kan zijn dat de vrijheid van meningsuiting kennelijk niet voor iedereen geldt. 'Zorgwekkend, zeker in deze tijd', klinkt het.

© Novum 2015
rijswijk
rohamaa
islamofobie
benefiet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi