Verbijstering over intrekken visa imams

algemeen
156
18 feb '15
De islamitische stichting Rohamaa is verbijsterd over het besluit van minister Bert Koenders om de visa van drie imams in te trekken, die 8 maart zouden spreken op een benefietgala in Rijswijk.

Dat laat Stichting Rohamaa (De Barmartigen) weten op haar website. Koenders had de visa ingetrokken, omdat de sprekers omstreden zijn en bekend zouden staan als 'haatimams'. Waar dit precies is en wie hen dit stempel gaf is niet bekend. In Arabische en andere westerse landen is hier verder weinig bekend over. Desondanks - wellicht aangespoord door de media en rechtse politici - besloot de minister tot intrekking. 

Volgens de stichting waren de visa afgegeven volgens de gangbare procedures, waarbij geen reden werd geconstateerd om ze niet te verstrekken. Daarom is het vreemd dat het achteraf toch niet 'goed' blijkt te zijn. De stichting vreest dat de beslissing van Koenders zal bijdragen 'aan het toenemend gepolariseerd klimaat in Nederland'. 

Volgens de stichting wordt er met twee maten gemeten als het om vrijheid van meningsuiting gaat, 'die te allen tijde gewaarborgd dient te zijn behalve wanneer het bepaalde minderheden betreft'. 

© Novum 2015
rohamaa
bert koenders
rohamaa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?