Sarkozy: 'Liever geen vrouwen met hoofddoek in Frankrijk'

buitenland
69
20 feb '15
De voormalig Franse president Nicolas Sarkozy heeft afwijzend gereageerd op vrouwen die in Frankrijk een hoofddoek dragen.

Dat deed hij gisteren tijdens een uitgebreid interview op Europe 1 Radio. Hij beantwoordde vragen van luisteraars en richtte zijn agressieve bewoordingen vooral op de islam. De leider van de centrumrechtse oppositiepartij UMP zei 'in naam van gelijkheid tussen man en vrouw' dat hij liever geen vrouwen met hoofddoek ziet in Frankrijk. 'Er zijn een aantal maatschappelijke praktijken die we niet willen', voegde hij eraan toe. 

Eerder kwam Sarkozy ook al in opspraak tijdens een uitzending van de Franse radiozender RTL. De aanslagen in Parijs waren toen het gespreksonderwerp toen ene Natalie belde. Zij vertelde hem dat ze tien jaar geleden tot de islam bekeerde en Sarkozy was daar duidelijk niet blij mee. 

Ter herinnering: dit gaat om dezelfde Sarkozy die in Marokko een immens huis heeft staan en die zich graag laat zien in het islamitisch land. Zou hij daar ook met een hart vol haat lopen als hij zoveel hoofddoeken ziet?

© Redactie 2015
islam
islamofobie
nicolas sarkozy
hoofddoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?