De paranoia slaat toe: politie ondervraagt studente om 'Daesh' ballon

buitenland
7
24 feb '15
Zweden heeft vol ongeloof gereageerd op het verhoor van een 21-jarige vrouw. De politie zag haar verjaardagsballon van '21' (foto) aan voor Daesh-propaganda.

Sarah Ericsson voerde haar verjaardag afgelopen weekeinde en om het feestelijk te maken hing ze in het raam twee ballonnen die het cijfer 21 maakten. Angst blijkt eens te meer een slechte raadgever te zijn want agenten zagen de cijfers van buiten aan voor 'Daesh'. Het AD meldt dat de Zweedse de ballonnen liet hangen na het feestje. Dat kon ze achteraf beter niet doen. 

Een voorbijganger zag ze hangen en waarschuwde de politie. Agenten ter plaatse gingen mee in het vermoeden dat er waarschijnlijk Daesh-aanhangers woonden. Op maandagochtend kreeg het stel bezoek: ',Ik keek uit het raam, terwijl ik mijn tanden aan het poetsen was en zag een politiebusje op straat staan. Nog geen minuut later werd er op de deur geklopt. Op de stoep stonden vier agenten met de vraag of ze even binnen mochten komen.'

Ze konden een lach echter niet onderdrukken toen ze hoorden waarvoor de politiemensen kwamen. Eenmaal binnen konden ze zien hoe de ballonnen er van de andere kant uitzagen. Hoewel ze doorhadden dat het onschuldig was, werden de twee studenten toch uitgebreid ondervraagd. De ballonnen moesten weg om verdere misverstanden te voorkomen.

© Redactie 2015
zweden
opmerkelijk
sarah ericsson
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?