Benefiet Utrecht gaat definitief door, be there!

algemeen
48
25 feb '15
Het moslimgala in Utrecht gaat zondag definitief door. Massaal aanwezig zijn dus!

Partycentrum Luxury, waar de benefietbijeenkomst wordt gehouden, heeft de organisatie laten weten dat de gasten toch mogen komen. Het centrum zegde het feest eerder af, maar heeft woensdag na advies van gemeente en politie alsnog het groene licht gegeven, zo liet een woordvoerder weten. Op het gala spreekt onder anderen sjeik Assim Al-Hakeem uit Saudi-Arabië. 

De benefietavond werd (door de immense aandacht en geroeptoeter) omstreden. Burgemeester Jan van Zanen schreef woensdag in antwoord op raadsvragen dat deze sjeik bij politie en justitie niet bekendstaat als opruiend of haatzaaiend. "Als 'radicaal' bekendstaan is geen grond voor het weren van een spreker", aldus Van Zanen. Ook wat de gemeente betreft kan het feest dus doorgaan. 

Humanitair Het benefietgala is georganiseerd door WorldWideRelief, een stichting die geld inzamelt voor humanitaire doelen in het Midden-Oosten. Volgens de gemeente zijn eerdere bijeenkomsten van de stichting probleemloos verlopen. Bovendien is niet aangetoond dat met ingezameld geld de strijd wordt gesteund. 

Utrecht heeft overleg over het feest gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), aldus Van Zanen. 

© Novum 2015
world wide relief
utrecht
moslims
islam
tegenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi