Journalisten Al-Jazeera betrapt met drone in Parijs

algemeen
2
26 feb '15
In Parijs zijn drie journalisten van Al-Jazeera opgepakt omdat ze illegaal met een drone aan het vliegen waren.

De drie buitenlanders van 70, 54 en 36 jaar oud werden woensdagmiddag door de politie betrapt in het Bois de Boulogne. Dat heeft het parket in de Franse hoofdstad meegedeeld. Al-Jazeera liet weten dat drie journalisten van Al-Jazeera English in Parijs werden opgepakt 'terwijl ze een bericht aan het filmen waren over de recente geheimzinnige dronevluchten boven de stad'. "Wij geven verder commentaar als er meer informatie beschikbaar is." 

De drie kunnen volgens de Franse wet 24 uur worden vastgehouden. Vliegen met drones zonder vergunning is in Frankrijk verboden en kan met een jaar gevangenis en 75 duizend euro boete worden bestraft. De aanhoudingen vonden plaats terwijl de politie naarstig op zoek is naar wie er achter een reeks geheimzinnige dronevluchten zit, maandag- en dinsdagnacht boven Parijs. De drones werden onder meer gezien bij de Eiffeltoren, de Opéra, de Tour Montparnasse en de Amerikaanse ambassade. 

Eerder vlogen onbemande toestelletjes over de ambtswoning van president François Hollande en kerncentrales en militaire installaties in Frankrijk. Volgens de Franse autoriteiten vormen de drones nu nog geen gevaar, anders dan dat ze bovenop iemand kunnen vallen. Maar de angst bestaat dat ze worden gebruikt om te spioneren of dat ze ooit uitgerust kunnen worden met wapens. 

© Novum 2015
parijs
al jazeera
drone
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi