Drones verboden in Marokko

marokko
4
26 feb '15
Marokko ziet liever geen onbemande vliegtuigjes van particulieren meer in de lucht. Daarom is het gebruik ervan nagenoeg onmogelijk gemaakt.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet gisteren in een verklaring weten dat de onbemande vliegtuigjes nu onderworpen worden aan strenge controles. Bovendien moet men een invoervergunning hebben. Dat wil zeggen dat de onbemande vliegtuigjes allereerst gekeurd moeten worden voordat ze Marokko in mogen. Dat geldt voor alle soorten drones. De bestuurbare vliegtuigjes zijn het populairst maar inmiddels biedt de markt ook drones die van te voren geprogrammeerd kunnen worden. 

Net als in de meeste landen zorgt dit ook in Marokko voor de nodige kopzorgen op het gebied van veiligheid. Men vreest dat ze binnen afzienbare tijd uitgerust kunnen worden met explosieven. Ook privacy is een goede reden voor het ministerie om de drones te verbieden. Bij overtreding van de nieuwe regel kan het materiaal in beslag genomen worden. Wil je toch gebruik maken van een drone in Marokko? Dan dien je even langs het ministerie van Binnenlandse Zaken te gaan. 

Dan maak je als particuliere liefhebber nauwelijks kans op autorisatie. Alleen voor professionele doeleinden maakt Marokko een uitzondering. Denk daarbij aan het opnemen van films vanuit de lucht.

© Redactie 2015
marokko
drone
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi