Koning Mohammed VI helpt zieke Marokkaan in België

marokko
27
26 feb '15
Een Marokkaanse oudere man in België moet een hartoperatie ondergaan maar heeft hier de financiële middelen niet voor. Hulp komt echter uit onverwachte hoek.

Mohammed Laamari is een 65-jarige hartpatiënt die de afgelopen tijd meerdere malen getroffen is door hartaanvallen. Het Sint Pieter ziekenhuis in Brussel weigert de man te helpen omdat hij geen zorgverzekering heeft. Om de dertigduizend euro bij elkaar te sprokkelen heeft een groep mensen een inzameling gehouden op internet. Met de inzameling werd een nog onbekend bedrag opgehaald. De Marokkaanse monarch Mohammed VI hoorde van de actie en trok de portemonnee. 

Hij neemt een deel van het bedrag voor zijn rekening, waardoor er naar alle waarschijnlijkheid genoeg geld is ingezameld om de kosten te dekken. De ambassadeur van Marokko bij onze Zuiderburen bracht het nieuws zelf over bij de familie van de patiënt, die uiteraard dolgelukkig is met de koninklijke euro's. Ambassadeur Samir Addahre kreeg bovendien koninklijke instructies om de patiënt te bezoeken. Dat deed hij dan ook, meldt Yabiladi.

De actie op internet blijft doorgaan omdat de initiatiefnemers ook geld willen inzamelen voor zorg na de operatie. De hulppagina heeft al meer dan 15.000 likes. Naar alle waarschijnlijk zal de operatie vandaag plaatsvinden.

© Redactie 2015
marokko
mohammed vi
mohamed laamari
brussel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?