Oud vrouwtje in Marokko slachtoffer brute verkrachting

marokko
43
26 feb '15
Niemand is veilig voor de klauwen van verkrachters, zelfs oude vrouwen niet. Dat bleek deze week in Ouezzane.

In de stad werd een bekend oud vrouwtje het slachtoffer van een verkrachting. De vrouw - die bekend staat als Chrifa El Ouezzania (foto) - woont in Douar Ghouina en woont alleen. Toen ze maandagnacht geluiden hoorde stond ze op om haar huis te inspecteren. Tot haar grote schrik zag ze dat de deur open is. Voor ze kon reageren had de indringer haar beet, waarna ze werd uitgekleed en haar handen werden vastgebonden. Dat meldt de Marokkaanse krant Al Akhbar. Ze slaagde erin om een van haar handen los te maken en sloeg de indringer op een voor mannen pijnlijke plek. 

Hij werd woedend. In de tijd die volgde werd het vrouwtje verkracht. De verkrachter beging echter een grote fout. Om de ruimte te verlichten gebruikte hij zijn mobiele telefoon. Daardoor kon het slachtoffer zijn gezicht zien. 45 minuten later, omstreeks kwart voor drie, verliet hij het huis. De doodsbange vrouw wachtte vervolgens af. In de ochtend komt een familielid het huis binnen, die de vrouw in het bloed zag liggen. Geschokt en woedend als hij was lichtte hij dorpsbewoners in, die haar naar het ziekenhuis brachten. 

Politie De dader zou al bekend zijn bij de autoriteiten omdat dorpsbewoners van Douar Ghouina vaker klaagden over het gedrag van de man. Toen de vrouw aangifte deed beloofde de politie woensdag of donderdag terug te keren om een reconstructie van de fouten te doen. Toen het team van Al Akhbar het dorpje in Ouezzane bezocht zagen ze de vrouw voor het politiebureau zitten. Zij is te bang om naar huis te gaan omdat de dader niet was opgepakt en de politie weinig initiatief toont.

Geconfronteerd met deze vreemde gang van zaken besloten de journalisten onderzoek te doen. Zij besloten het hoofd van de gendarmerie op te zoeken en hem te vragen naar de gang van zaken. Hij bleek nergens van op de hoogte te zijn. Toen hem het verhaal werd voorgelegd ging hij over tot actie. De politiebaas gaf onmiddellijk instructies om de gevaarlijke verkrachter te arresteren.

© Redactie 2015
marokko
ouezzane
verkrachting
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi