'Komst imams was zeer 'risicovol''

algemeen
25
3 mrt '15
Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof vond het 'zeer risicovol voor moslims en niet-moslims' dat op 8 maart in Rijswijk een gala zou worden gehouden met buitenlandse imams.

Daarom heeft hij het ministerie van Buitenlandse Zaken 'dringend' verzocht hun al verleende visa toch in te trekken. Dat blijkt uit een bijlage bij een brief die het kabinet dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De visa zijn inderdaad ingetrokken. Het ging volgens Schoof om geestelijken die in 'contact staan met radicaalislamitische personen of organisaties'. 

Hun boodschap zou 'sterk antidemocratisch' zijn en een 'negatieve invloed' kunnen hebben op jongeren. De bijeenkomst zou plaatshebben in een tijd van 'grote maatschappelijke onrust' over het jihadisme. Welke bewijzen hiervoor werden aangehaald is niet bekend. 

De gang van zaken is uiterst vreemd en opmerkelijk te noemen. Zeker omdat deze imams niet bekend staan als haatpredikers. Een van hen is een van de meest gerespecteerde geleerden van deze tijd, Mohammed Hassan. Juist hij sprak zich onlangs keihard uit tegen terrorisme en de Islamitische Staat in het bijzonder. 

© Novum 2015
nctv
rijswijk
dick schoof
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi