New York erkent islamitische feestdagen in onderwijs

algemeen
6
5 mrt '15
Leerlingen van openbare scholen in New York krijgen met ingang van het nieuwe schooljaar vrij met het islamitische Offerfeest en Suikerfeest.

De naar schatting tussen de zeshonderdduizend en een miljoen moslims in de Amerikaanse metropool vroegen al lange tijd om die maatregel en krijgen nu hun zin van het stadsbestuur. ''Honderdduizenden moslimgezinnen hoeven niet langer te kiezen tussen het houden van de heiligste dagen van hun jaar en naar school gaan'', zei burgemeester Bill de Blasio woensdag. De burgemeester geldt hiermee als voorbeeld voor andere steden. Laten we als voorbeeld Rotterdam noemen.

De gemeenteraad vroeg al in 2009 om vrijaf voor leerlingen met islamitische feesten, maar de toenmalige burgemeester Michael Bloomberg hield dat tegen. De Blasio zit wel op één lijn met de raad. Moslimleiders reageerden verheugd op het besluit. ''Dit is waar New York City om draait'', zei Linda Sarsour, een pleitbezorger van de New Yorkse moslimgemeenschap. ''Erkenning, maatschappelijke insluiting en respect.'' 

Op joodse en christelijke feestdagen kregen leerlingen in het openbaar onderwijs al jaren vrij. Het totaal aantal vrije dagen blijft gelijk.

© Novum 2015
new york
islam
moslims
vs
suikerfeest
offerfeest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi