Drie jaar geëist tegen ontuchtige zwemleraar

algemeen
9
5 mrt '15
Hij mag het zelf in alle toonaarden ontkennen, voor het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat zwemleraar Jacob V. zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht met leerlingen.

Voor de rechtbank in Haarlem eiste de officier van justitie donderdag daarom drie jaar cel tegen de 29-jarige man uit Soest, waarvan een jaar voorwaardelijk. Volgens de aanklaagster is bewezen dat V., die werkte in zwembad Spaarnwoude in Velsen-Zuid, zich heeft vergrepen aan achttien jonge kinderen door hen tijdens de lessen onzedelijk te betasten en met zijn hand in hun broekje te gaan. In acht gevallen vroeg zij vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Aan de voorwaardelijke straf worden wat het OM betreft strikte voorwaarden verbonden. 

Zo wil de officier van justitie dat de rechtbank V. een proeftijd van tien jaar oplegt. In die tijd mag hij niet als zwemleraar aan de slag. Ook mag hij - vrijwillig of betaald - niet werken met kinderen onder de zestien jaar. De aanklaagster benadrukte dat het handelen van V. enorme impact heeft gehad op de kinderen, hun ouders en de gezinnen waarin zij leven. ,,Veel ouders vragen zich af: waarom? Waarom mijn kind? Dan is het extra moeilijk te verteren als een verdachte bij wie zij hun kind in vertrouwen achterlieten niets zegt, geen verantwoordelijkheid neemt voor wat hij heeft gedaan." 

Gedurende het onderzoek wilde V., ook vervolgd voor het bezit van dierenporno, niet meewerken aan psychologisch onderzoek. Dat gold ook in de weken die hij doorbracht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Daardoor is er geen grond is voor een eventuele behandeling ,,en is slechts een lange celstraf op zijn plaats", aldus de officier van justitie. De advocaten van V. hekelden de bewijsvoering van het OM en vroegen de rechtbank alle verklaringen van de kinderen als bewijs uit te sluiten. 

Doordat zij hen zelf niet mochten ondervragen, was ,,geen eerlijke taxatie" van de verhalen mogelijk. Zij claimden volledige vrijspraak. 

© Novum 2015
jacob v
ontucht
soest
pedofiel
kindermisbruik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi