52.000 dollar ingezameld voor moslima na discriminatie door rechter

buitenland
28
6 mrt '15
Als antwoord op islamofobie hebben Canadezen meer dan 52.000 dollar ingezameld voor een moslima die het slachtoffer werd van discriminatie.

Rania El Alloul (foto) is een moslima uit Montreal en stond voor de rechter in een verkeersproces. Haar auto werd door de verzekering in beslag genomen omdat haar zoon erin reed terwijl hij een rijverbod had. Toen de rechter zou uitspreken of ze haar auto terugkreeg gebeurde er iets ernstigs. De rechter weigerde namelijk het vonnis uit te spreken zolang El Alloul haar hoofddoek droeg. De alleenstaande moeder van drie kinderen wist niet wat ze hoorde. 

De van origine Koeweitse vrouw kreeg daarmee internationale aandacht. Nouman Ahmad uit Toronto en Rayan Rafay uit Vancouver hoorden van de mensonterende behandeling en zetten een onlinecampagne op. Op GoFundMe vroegen de twee om hulp om een nieuwe auto te kopen voor Rania. Hun eerste doel van 20.000 dollar werd al snel gehaald: binnen een dag was dat bedrag binnen. 

Inmiddels staat de teller op ruim 52.000 dollar. Veel Canadezen vinden de discriminerende houding van de rechter onjuist en besloten juist daarom te doneren. Vanuit de politiek bleef het opvallend stil.

© Redactie 2015
islam
islamofobie
racisme
canada
rania el alloul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?