Ex-baas Mossad haalt uit naar Netanyahu

buitenland
14
8 mrt '15
De zionistische premier Benjamin Netanyahu overdreef deze week toen hij zei dat Iran binnen een jaar een kernwapen kan maken als de Verenigde Staten een deal sluiten over het Iraanse atoomprogramma.

Dat heeft een voormalige baas van de Israëlische geheime dienst Mossad vrijdag gezegd. Netanyahu is fel gekant tegen een eventuele deal tussen het Westen en Iran. Hij gaf deze week een toespraak in het Amerikaanse Congres om zijn verzet kracht bij te zetten, maar volgens voormalig Mossad-chef Meir Dagan nam de premier een loopje met de waarheid. "Bullshit", zei Dagan op de Israëlische televisie over de bewering van Netanyahu. 

"Ze hebben meer tijd nodig dan hij zegt." Ook de claim van Netanyahu dat Iran een raket kan ontwikkelen waarmee een nucleaire aanval op de VS kan worden uitgevoerd werd door Dagan van tafel geveegd. "De raketten kunnen de VS niet bereiken." Op de vraag of Netanyahu dat niet weet zei Dagan: "Hij weet het. Dus?" 

De Israëlische minister van inlichtingen Yuval Steinitz, die lid is van Netanyahu's partij Likud, zei dat Dagan er op veel punten naast zit. Dagan stond van 2002 tot 2010 aan het hoofd van de Mossad en is een fel criticus van Netanyahu's Iran-beleid.

© Novum 2015
meir dagan
zionisten
benjamin netanyahu
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?