'Jihadgala' Rijswijk brengt tienduizenden euro's op voor minderbedeelden

algemeen
5
10 mrt '15
Het door politiek en pers omstreden gemaakte benefietgala van Stichting Rohamaa vond zondag plaats. Tijd om de balans op te maken.

In eerste instantie was het al bizar dat een benefietgala voor armen, gehandicapten, wezen en vluchtelingen zo erg in de negatieve publiciteit terecht kan komen. Maar nu het online-evenement erop zit blijkt de ontstane ophef onnodig te zijn geweest. Je kunt gerust spreken van een haatcampagne tegen de organisatie en imams die aanvankelijk naar Nederland zouden afreizen. 

Omdat er zoveel ophef ontstond besloot Rohamaa over te gaan op een online-conferentie want 'de hulpbehoevenden kunnen niet in de steek gelaten worden', klonk het tijdens de uitzending, waar ongeveer negenduizend mensen naar keken. 

Onze redactie sprak met bestuurslid Anouar Otmane, die achteraf tevreden terugkijkt. 'We zijn blij dat we toch veel hebben kunnen doen. Mooi voorbeeld is de gehandicapte Rachid, die we kunnen verblijden met een gloednieuwe rolstoel', aldus Otmane. 

Het verhaal van Rachid uit de Marokkaanse stad Kassita is bijzonder. Hoewel zijn gezin nauwelijks geld heeft voor luiers voor Rachid werd alles uit de kast gehaald toen Rohamaa op bezoek was. Ook kreeg de stichting twee flessen olijfolie mee. Een daarvan werd tijdens de uitzending geveild. In totaal leverde dat bijna 6.000 euro op. Hij werd live in de uitzending verrast met het heugelijke nieuws. 

Otmane: 'We hebben door de haatcampagne veel aandacht gewekt. Het doet ons dan ook goed dat er zoveel mensen op onze website kwamen en naar de uitzending keken'. Tijdens de avond werd bijna 60.000 euro opgehaald en verwelkomde de stichting 190 nieuwe Rahims, donateurs die maandelijks een bedrag storten.

© Redactie 2015
rijswijk
rohamaa
den haag
jihadgala
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi