Wat je opnieuw niet leest in de media: weer moslim doodgeschoten in VS

buitenland
38
10 mrt '15
Er is opnieuw opvallend weinig aandacht voor een mogelijk haatmisdrijf in de Verenigde Staten.

In Dallas werd afgelopen week weer een moslim gedood. Het gaat om de 36-jarige Ahmed Al-Jumaaili (foto), die slechts drie weken in de Verenigde Staten was. Hij vluchtte uit Irak om bij zijn vrouw in de VS te zijn. Gevlucht van IS en andere rebellengroepen dacht hij in de VS veilig te zijn. Het noodlot sloeg echter toe toen hij buiten met zijn broer stond te genieten van de sneeuwval. 

Zijn vrouw nam foto's en het leven kon weer beginnen voor het koppel, zo leek het. Ahmed werd neergeschoten door een groep, bestaande uit twee a vier personen, melden kleine nieuwsbronnen die er wel aandacht aan gaven. Al-Jumaaili werd naar een ziekenhuis in Dellas gebracht, waar hij overleed. Het incident vond slechts een maand geleden plaats na de haatmoord op drie moslims in Chapel Hill, North Carolina. 

De familie weet het zeker: Ahmed is uit racistische motieven gedood en ook de politie sluit dat niet uit. In de Verenigde Staten reageert men opnieuw furieus over de weinig media-aandacht voor de zaak. Op Twitter spraken zij hun verontwaardiging uit onder hashtag #MuslimLivesMatter. 

© Redactie 2015
vs
islamofobie
irak
ahmed al jumaaili
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi