Premier Marokko twijfelt aan tragische dood minister

marokko
1
10 mrt '15
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft met een simpele uitspraak getwijfeld aan de doodsoorzaak van de minister van Staatszaken Abdellah Baha.

Baha kwam op 7 december vorig jaar om het leven toen hij op een treinspoor liep. Hij wilde graag de plek zien waar een andere politicus weken daarvoor omkwam bij een auto-ongeval. De minister vond op dezelfde plaats de dood toen hij op dat moment door een trein werd geschept. Het officiële politierapport gaf een ongeluk aan als doodsoorzaak maar Benkirane lijkt hier aan te twijfelen. 

Bezoek Tijdens een toespraak dit weekend in Dcheir bracht hij het onderwerp weer vol in de actualiteiten, melden meerdere bronnen uit Marokko. Veel Marokkanen vroegen zich openlijk af hoe het zo kan zijn dat Baha de trein niet hoorde aankomen. Benkirane: 'Mensen bedreigen ons, maar wij begrijpen bepaalde boodschappen, die we ontcijferen. Maar het schandaal brengen we niet aan het licht. Net zoals Baha  staan wij klaar om te sterven in naam van Allah.'

Van wie deze dreigementen komen en waarom andere politici zouden moeten sterven is niet bekend. Benkirane gaf daar eveneens geen duidelijkheid over. Adil Benjhmza, lid van Istiqlal, heeft gevraagd om een heropening van de zaak Baha. Hierover sprak hij met Justitieminister Mustapha Ramid.

© Redactie 2015
marokko
abdelilah benkirane
abdellah baha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi