Joodse minister: 'Arabieren onthoofden met bijl'

buitenland
39
11 mrt '15
De Israëlische opperzionist van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, is van mening dat Arabieren die Israël niet trouw zijn een onthoofding moeten ondergaan.

Hij sprak - niet geheel toevallig - tijdens verkiezingstijd over Arabieren die de Israëlische nationaliteit hebben. 'Zij die met ons zijn, verdienen alles. Maar zij die tegen ons zijn, verdienen het dat we hun hoofd afhakken met een bijl', zei de ultranationalistische politicus tijdens een meeting. Dat meldt Newsweek. 'Wat moet er dan van mij terechtkomen', vroeg een Arabisch-Israëlische vrouw uit het publiek. 

'Ik heb geen probleem met jou als burger. Ik aanvaard alle Arabieren, christenen en joden die trouw zijn aan de staat, los van hun religieuze overtuiging, als burger en om te dienen in het IDF (het Israëlische leger). We aanvaarden en moedigen aan wie zich met ons identificeert.' Bovendien is hij van mening dat een zwarte vlag hijsen tijdens Nakba Day bestraft moet worden met uitzetting naar Palestijnse gebieden. 

Bij Palestijnen staat deze dag bekend als de dag van de 'Grote Catastrofe'. 'Wie rouwt om het ontstaan van Israël hoort hier niet, volgens mij. Ik wil ze met alle plezier aan Mahmoud Abbas (de president van de Palestijnse Autoriteit) schenken.' Critici menen dat het om ongezouten verkiezingsretoriek gaat, maar de joodse extremist blijkt eerder ook extreme uitspraken gedaan te hebben. 

Zo stelde hij eerder dat Palestijnse gevangenen in de Dode Zee verdronken moeten worden. 'Ik zorg wel voor de bussen', zei hij toen. Het is dan ook uiterst opmerkelijk dat een dergelijk persoon minister van Buitenlandse Zaken kan zijn. Lieberman is overigens de enige minister van BuZa die niet in zijn (gestolen) land woont. Hij woont in een illegaal ingenomen nederzetting in de West Bank. 

De minister heeft Moldavische roots en staat bekend als iemand die opkomt voor Russische joden.

© Redactie 2015
zionisten
avigdor lieberman
joden
arabieren
onthoofding
bizar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi