Vader 'spion' reageert op Daesh: 'We ontmoeten elkaar bij Allah'

buitenland
36
12 mrt '15
De Palestijn die in een dinsdag door Daesh vrijgegeven video werd doodgeschoten was geen Israëlische spion, zoals Daesh beweert.

Dat heeft de vader van de man woensdag gezegd. Volgens Said Musalim was zijn zoon gouden bergen beloofd als hij zich bij Daesh aan zou sluiten. Vrouwen, geld en auto's zouden zijn beloning zijn. De 19-jarige Mohamed had echter contact opgenomen met zijn familie en gezegd dat hij weg wilde uit Syrië, aldus zijn vader. 

"Ze hebben een heleboel dingen beloofd, maar toen ik hier aankwam was er niks", zou de jongen zijn vader hebben verteld in een telefoongesprek. Dat zijn zoon voor de Israëlische geheime dienst werkte, werd door Said Musalim ten stelligste ontkend. "Ze wilden niet dat hij zou vertrekken, omdat (...) hij dan misschien de Israëliërs zou vertellen wat hij heeft gezien. Dus ze wilden van hem af. Ik ken mijn zoon. Ik heb hem goed opgevoed en ik weet zeker dat hij niet voor de Mossad werkte." 

Said Musalim hoopt dat Abu Bakr al-Baghdadi, de zelfverklaarde kalief van Daesh, hetzelfde lot ten deel zal vallen als zijn zoon. "Ik laat het aan Allah over en ik hoop dat wat mijn zoon is overkomen jou, jouw zoons en jouw familie ook zal overkomen", zei hij. "Allah weet dat we elkaar ooit zullen ontmoeten, in het paradijs of in de hel, en dan zal de rekening worden vereffend." 

In de video is een knielende man te zien in een oranje overall. Naast hem staan een Daesh-strijder en een jongen. De strijder zegt in het Frans dat de man een spion is voor de Israëlische geheime dienst Mossad. Uiteindelijk schiet de jongen de man door het hoofd. 

© Novum 2015
daesh
isis
said musalim
mossad
abu bakr al baghdadi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi