Agenten neergeschoten in Ferguson

buitenland
26
12 mrt '15
Aan het eind van een demonstratie bij het politiebureau in de Amerikaanse stad Ferguson zijn kort na middernacht twee agenten neergeschoten.

Een werd geraakt in zijn gezicht en de ander in een schouder, zei Jon Belmar, politiechef van St. Louis County. Hij noemde hun verwondingen 'ernstig'. Belmar zei geen signalement te kunnen geven van de schutter of schutters. Wel gaat hij ervan uit dat er gericht op de agenten is geschoten. Betogers verzamelden zich woensdagavond bij het politiebureau na het aftreden van de omstreden chef van het politiekorps van Ferguson. 

Hij vertrok na een vernietigend rapport van het federale ministerie van justitie, waaruit bleek dat het vrijwel volledig blanke politiekorps de overwegend zwarte bewoners van deze voorstad van Missouri onevenredig hard aanpakte. De onrust hierover kwam vorig jaar tot uitbarsting toen een blanke agent een ongewapende zwarte tiener doodschoot. 

De schoten vielen toen de ongeveer 150 demonstranten bij het politiebureau begonnen naar huis te gaan. Sommige demonstranten lieten zich op de grond vallen, terwijl anderen wegrenden. Later legde een grote politiemacht een kordon rond het bureau. 

© Novum 2015
ferguson
vs
racisme
jon belmar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?