In elkaar geslagen moslima door politie weggestuurd

buitenland
171
12 mrt '15
Een veertigjarige moslima is door politieagenten weggestuurd toen ze aangifte wilde doen wegens ernstige mishandeling.

Politieke partij NIDA eist nu opheldering over het gedrag van de agenten op bureau Marconiplein in Rotterdam. Het slachtoffer werd medegedeeld dat ze pas op 15 maart aangifte mag komen doen. Fractievoorzitter Nourdin El Ouali is woedend en vraagt burgemeester Ahmed Aboutaleb om opheldering. 

Mishandeling De vrouw stond dinsdagochtend te wachten voor een stoplicht toen een man op leeftijd, van Nederlandse komaf, op het raampje klopte. Toen ze het raam open deed schold hij haar uit voor 'kankermoslim' en volgden er rake klappen, meldt Metronieuws. Ze werd bij de keel gegrepen, kreeg klappen en trok aan haar hoofddoek. De vrouwelijke gezant van de man keek lachend toe. 

Omstanders brachten uiteindelijk redding. Ook werd het kenteken genoteerd. Met een familielid ging het slachtoffer vervolgens aangifte doen. Daar kreeg ze nul op het rekest en kreeg ze te horen pas zondag terug te kunnen komen. Ze hield een hersenschudding over aan de aanval. Ze slaapt bovendien slecht en verkeert in shock. 

El Ouali reageert: 'Terwijl het slachtoffer met een hersenschudding en een kneuzing in shock verkeert, gaat de dader vooralsnog vrijuit. Dit omdat het slachtoffer pas zondag bij de politie terecht kan voor aangifte. Dit is toch krankzinnig?'

Hij constateert een patroon van moslimhaat, die vooral op sociale netwerken merkbaar is. 'Om nog meer slachtoffers en verdere onrust, angst en escalatie te voorkomen is een meer adequate en krachtige aanpak van politiek, overheid en politie nu echt geboden.' Aboutaleb moet daarbij snel in actie komen. Moslimhaat moet volgens de partijleider geregistreerd worden. 

De politie onderzoekt de zaak.

© Redactie 2015
nida
rotterdam
mishandeling
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi