Tunesische filosoof: 'Alcohol niet verboden in Koran'

buitenland
128
13 mrt '15
De Tunesische schrijver en filosoof Mohammed Talbi heeft controversiële uitspraken gedaan over het verbod van alcohol in de Koran.

Hij stelt dat er geen duidelijk bewijs is dat alcohol drinken haram is. Dat zei hij tijdens een televisieoptreden met een Tunesische kanaal, meldt dagblad Al Quds Al Arabi. Om zijn beweringen te verdedigen gebruikt hij een vermeende hadith waarin staat dat onze geliefde profeet Mohammed (vzmh) zijn vrouw Aicha vroeg om 'alcohol uit de moskee' te halen. Deze uitspraken leidden tot controverse in het Noord-Afrikaans land. 

Veel Tunesiërs beschuldigen hem ervan dat hij de woorden van de profeet aan het verdraaien is voor zijn eigen gewin. De grootmoefti van Tunesië, sheikh Hamda Said, voelde zich verplicht om een eind te maken aan de ophef en te reageren. Hij vaardigde een persbericht uit waarin hij zei dat er geen twijfel bestaat over deze zaak. Alcohol en alle soorten drugs zijn verboden in de islam. 

Sheikh Hamda riep tegelijkertijd op dat de mening van de 93-jarige filosoof gerespecteerd dient te worden. Met de waarheid en feiten heeft het echter niets te maken. Dit moet echter geen reden zijn om hem te bedreigen, stelt de geleerde.

© Redactie 2015
tunesië
islam
mohammed talbi
koran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?