Tieners op weg naar Syrië opgepakt

buitenland
0
16 mrt '15
Turkije heeft drie Britse tieners die vermoedelijk op weg waren om zich aan te sluiten bij extremisten in Syrië onderschept en naar hun land teruggestuurd.

Daar zijn ze aangehouden op verdenking van het beramen van terreurdaden. De drie zitten vast op een politiebureau in Londen. Hun namen zijn niet vrijgegeven. Twee zijn 17 jaar, de derde is 19, zegt de politie. De drie jonge mannen werden vrijdag aangehouden toen ze met een vlucht uit Barcelona op de luchthaven van Istanbul aankwamen. 

Over de twee 17-jarigen waren de Turkse autoriteiten getipt door de Britse autoriteiten, de 19-jarige werd op basis van eigen screening eruit gepikt, zei een hooggeplaatste Turkse bron. "Turkije doet alles wat het kan om passage naar Syrië te stoppen, maar er moet samenwerking zijn", zei de Turkse zegsman. 

"Deze operatie laat zien wat er kan worden bereikt als er wordt samengewerkt." De Britse politie schat dat zevenhonderd Britten naar Syrië zijn gereisd om zich aan te sluiten bij de rebellen die in delen van Syrië en Irak een kalifaat hebben uitgeroepen.

© Novum 2015
turkije
groot-brittannië
syrië
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi