'Amerika moet Marokko nieuwste drones aanbieden'

marokko
54
17 mrt '15
Dave Majumdar is een defensie-journalist en schrijft voor National Interest. Hij is van mening dat Marokko de kans moet krijgen om de nieuwste drones in te kunnen slaan.

Majumdar schreef in zijn stuk dat Marokko een land is waar de drones goed van pas kunnen komen. Hij zegt dat de Marokkaanse regering goed en vriendelijk is voor de Verenigde Staten en hun belangen. Door de nabijheid van Mali, Algerije en de chaos in Libië heeft Amerika genoeg reden om Marokko te bewapenen met de nieuwste technologie op het gebied van drones. 

De journalist stelt bovendien dat het Marokkaans leger goed gefinancierd wordt, goed is uitgerust en een goede training krijgt. Marokko heeft al vaker Amerikaanse gevechtsapparatuur gekocht zoals de geavanceerde Lockheed Martin F-16's. Majundar weet dat de regering groen licht heeft gegeven aan General Atomics, voor de verkoop van de ongewapende Predator XP drone.

Of deze deal doorgaat is nog niet bekend, schrijft de journalist. Het ideale scenario zou zijn dat de VS gewapende MQ-9 Reapers (foto) aan Marokko verkoopt. Mocht dat zo ver komen is er nog de vraag wie hiervoor gaat betalen.

© Redactie 2015
marokko
vs
drone
dave majumdar
defensie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi