VS hekelen anti-Arabische retoriek Netanyahu

buitenland
22
19 mrt '15
De regering van de Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag felle kritiek geuit op de partij van de Israëlische zionistenbaas Benjamin Netanyahu.

De regering beschuldigde Likud ervan anti-Arabische retoriek te bezigen in aanloop naar de parlementsverkiezingen van dinsdag. Obama gelooft volgens een woordvoerder nog steeds in het idee van een Palestijnse staat, ook al heeft Netanyahu dat inmiddels de rug toegekeerd. Het Witte Huis is volgens een woordvoerder 'ernstig bezorgd' over de retoriek van Likud. De partij heeft volgens de woordvoerder geprobeerd om de Arabische minderheid in Israël te marginaliseren. 

Hij leek te verwijzen naar berichten op sociale media van Likud waarin wordt gewaarschuwd voor een hoge opkomst van Arabische kiesgerechtigden. Hoewel Obama van zins is om Netanyahu te feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning, erkent hij dat de Verenigde Staten opnieuw gaan bekijken wat de beste manier is om tot een tweestatenoplossing te komen. Al jaren moet dat volgens de VS het fundament vormen voor een vredesakkoord.

© Novum 2015
vs
benjamin netanyahu
zionisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi