Hardleerse fietsendief twee keer in paar uur gepakt

algemeen
25
20 mrt '15
Een fietsendief is in Amsterdam twee keer op een dag aangehouden, omdat hij door zijn vlotte babbel de politie op scherp zette.

De 46-jarige man viel maandag door de mand toen hij er op een fiets van de politie vandoor ging. Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij fietsen op bestelling stal en dat hij dat na zijn vrijlating meteen weer zou doen, waarop agenten hem na zijn vrijlating volgden. Ze wachtten hem op bij het cellencomplex aan de Meer en Vaart in West, waar hij vastzat nadat hij eerder die dag de politiefiets had ontvreemd. 

De agenten gingen onopvallend achter hem aan richting de Osdorper Ban, waar hij een eetgelegenheid binnenging. Vervolgens kwam er een andere man die zijn fiets hier parkeerde en hem niet op slot deed. De dief kwam daarop naar buiten, ging zitten op het terras en greep toen zijn kans. Hij pakte de fiets en ging er hard op vandoor. 

De eigenaar van de fiets zag het gebeuren en ging erachteraan, maar kon hem niet bijhouden. De agenten zetten eveneens de achtervolging in en konden hem even verderop opnieuw aanhouden. 

© Novum 2015
amsterdam
fietsendief
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?