'Spelers' Real Madrid maken Marokko belachelijk (video)

marokko
36
20 mrt '15
Het satirisch televisieprogramma Crackòvia heeft een nieuwe uitzending gemaakt met daarin twee spelers van Real Madrid in de hoofdrol.

In de aflevering schilderen Iker Casillas en Sergio Ramos Marokko af als dorre woestijn waar het zelden regent. Twee acteurs spelen de voetballende sterren. Ze komen aan bij de luchthaven van Casablanca voor het Wereldkampioenschap voor Clubs. Dat vond in werkelijkheid in 2014 plaats. De twee spelers wachten in de rij om zich te identificeren bij de douane. 

Sergio Ramos zegt tijdens het wachten dat hij dacht dat Marokko niets anders was dan woestijn. Casillas bevestigde dit nog wel maar voegt eraan toe dat er 'wel een paar oases zitten' in Marokko. Daarop gaat de verdediger verder. Ramos kent een vriend die in Marokko bij alles in onderhandeling gaat en dat corruptie overal voor komt. Om dat te bewijzen geeft Ramos zijn toegangskaart voor het zwembad af bij de grenscontrole. 

Op deze manier toont Ramos aan Casillas dat de corruptie-theorie klopt. Als de douanier de verdediger nogmaals om een paspoort vraagt toont hij zijn Real Madrid clubkaart. In gebrekkig Spaans reageert de douanier geërgerd waarna hij bewakers de opdracht geeft om ze voor de rechter te slepen. De rechter gaf hen vervolgens vijf jaar en één dag gevangenisstraf. 

Ze werden zogenaamd aangeklaagd voor het niet respecteren van de autoriteiten, het ontbreken van identiteitsdocumenten en het vasthouden van vrouwen die '100 kamelen waard zijn'. Ramos gaat niet akkoord en wil de helft uitzitten. De sketch wordt afgesloten met de spelers die in Guantanamo-stijl vastzitten. 

Op de sketch is verschillend gereageerd. Sommigen vinden het grappig en een mooie aflevering, terwijl anderen het beledigend opvatten. Bovendien menen zij dat ze hiermee Marokko belachelijk maken. 

© Redactie 2015
marokko
real madrid
crackovia
spanje
iker casillas
sergio ramos
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?