Marcouch noemt Wilders antisemiet, PVV-leider reageert woedend

algemeen
32
21 mrt '15
PVV-leider Geert Wilders is verbijsterd over een tweet van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Die noemde Wilders zaterdag indirect een antisemiet.

,,Ik een antisemiet? Veel gekker kan het niet worden hoor. Ziekelijke uitspraak van zieke man", aldus Wilders. De zaak kwam aan het rollen doordat Marcouch op Twitter reageerde op een opmerking van journalist Carel Brendel. Die vond het niet kunnen dat Marcouch zaterdag meeloopt in een demonstratie tegen racisme en discriminatie, terwijl daar ook de Marokkaans-Nederlandse rapper Appa aan meedoet. 

Marcouch reageerde daarop met een foto van Wilders en de Franse politica Marine le Pen, met daarbij de tekst 'Dit zijn de grootste antisemieten! Appa is te onderwijzen, is vooral een grote straatvlegel.' Rapper Appa veroorzaakte eerder ophef met anti-Israël-uitspraken. Zo zei hij vorig jaar: ,,Deze vijand heeft een naam: zionisme. Een Israëlisch regime dat zich dagelijks schuldig maakt aan massamoord en collectieve slachtpartijen van onschuldige Palestijnen."

Hoewel hij duidelijk zegt niks te hebben tegen joden maar wel tegen het zionisme vonden sommige bronnen het nodig om een campagne tegen hem te starten.

© Novum 2015
geert wilders
ahmed marcouch
antisemitisme
zionisten
appa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi