Man in Marokko verzot op gevangenis: ontvoering en moordplan om terug te keren

marokko
7
22 mrt '15
Een Marokkaanse man is zo gewend geraakt aan zijn periode in de gevangenis dat hij er alles voor over heeft om terug te keren na zijn vrijlating.

Die wens zag hij al snel in vervulling gaan, melden Marokkaanse media. Hij zette een plan op in Harhora, een plek in de buurt van Rabat. Daar richtte hij zich op een vrouw die net een pizzatent verliet. Toen ze wilde wegrijden sprak hij haar aan met de mededeling dat ze parkeergeld moet betalen. Zijn plannen bleken echter duisterder te zijn dan een paar dirham te stelen. 

Terwijl de vrouw het geld bij elkaar zocht sprong hij haar auto in met een mes in de aanslag. Het slachtoffer werd opgedragen naar een bos te rijden. Ze bleef echter kalm en merkte dat hij niet heel goed de weg kent. Wat de dader niet wist is dat er nabij het bos een politiebureau staat. Toen de vrouw het bureau naderde sprong ze de auto uit om vervolgens om hulp te roepen.

Toegesnelde agenten wisten de dader te overmeesteren. Uit het verhoor dat daarop volgde bleek dat de man de vrouw wilde vermoorden zodat hij terug de bak in kan. Hij staat terecht voor ontvoering en poging tot moord.

© Redactie 2015
marokko
rabat
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?