'Gewapende PVV-spion' weer op kandidatenlijst partij

algemeen
6
24 mrt '15
Bij de PVV deinzen ze er niet voor terug om volksvertegenwoordigers naar voren te roepen die op z'n zachtst gezegd wat op hun kerfstok hebben.

De eerder in opspraak geraakte Gidi Markuszower staat op de vijfde plek van de kandidatenlijst van de PVV voor de Eerste Kamer. Via de Statenverkiezingen van vorige week heeft de partij daar negen zetels verworven. Eind mei kiezen de Provinciale Staten definitief de senatoren. Markuszower trok zich in 2010 geleden terug van de kieslijst van de PVV voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. 

Er was nogal wat gedoe over zijn kandidatuur ontstaan. Hij zou door bepaalde contacten met het buitenland een ,,risico voor de integriteit'' van Nederland zijn geweest. Hij werd in verband gebracht met een organisatie die ,,informatie'' verstrekte aan ,,een buitenlandse mogendheid''. Waarschijnlijk ging dat toen om de Mossad of de Israëlische regering.

Hij zelf noemde de berichten toen ,,absurd'', maar de toestand zou te schadelijk zijn geworden voor de partij. Bovendien werd hij in 2008 opgepakt tijdens de viering van het zestigjarig bestaan van zionistenland Israël. Hij had toen een vuurwapen op zak. 

© Redactie 2015
pvv
geert wilders
gidi markuszower
eerste kamer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi