Marokkanen redden man uit water: 'Zijn jullie echt Marokkanen?'

algemeen
112
25 mrt '15
Een groep van vijf jongemannen, waarvan de meesten een Marokkaanse afkomst hebben, redde vorige week een man op het nippertje uit het water in Den Haag.

'Zijn jullie écht allemaal Marokkanen? Echt?' Vroeg de oerhollandse man, die het eigenlijk niet kon geloven. Dat is op z'n zachtst gezegd vreemd te noemen. Gisteren werden de redders in het politiebureau in het zonnetje gezet. 'Ze hebben deze man een tweede leven gegeven', meldt de politie volgens het AD. 

Redding De 38-jarige Hagenaar fietste rond middernacht langs de Zoutkeetsingel en kreeg onverwacht een trap in de rug van een onbekend persoon. Door de trap viel hij in het ijskoude water. Hij probeerde zich met alle kracht vast te houden aan de kademuur, maar moest met een hand loslaten omdat de kou hem teveel werd. Zijn redders verschijnen plotseling. 

De 24-jarige Ali Ahidar kwam net een café uit en wilde naar huis gaan. Hij hoort hulpgeroep maar weet niet waar het vandaan komt. 'Het klonk serieus, maar ik had geen idee waar het vandaan kwam.' Zijn leeftijdsgenoot en vriend Mohamed komt een paar minuten later ook uit het café en ziet meteen waar het geroep vandaan komt. Ze rennen samen naar de sloot en samen met drie anderen trekken ze de man op het droge. 

Ze zijn net op tijd: de armen van de man zijn paars, zijn lichaam trilt en hij verkeert in shock. Nadat hij bijkomt reageerde hij met enige verbazing over de afkomst van de jongemannen. 'Jullie zijn voortaan mijn vrienden', zegt hij. Gisteren vertrokken Mohamed, Serdar en Ali naar het politiebureau om daar een bloemetje te ontvangen. Hun heldendaad beschrijven ze als 'niks bijzonders'. 

'Maar ja, als je alleen Marokkanen kent van tv..', besluit Mohamed.

© Redactie 2015
marokkanen
den haag
zoutkeetsingel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi