Moskeeën Nederland willen geldschieters niet prijsgeven

algemeen
18
27 mrt '15
Nederland heeft vaak geen idee welke landen moskeeën in Nederland financieren en de gebedshuizen zelf willen daar geen details over vrijgeven.

Dat blijkt uit onderzoek dat de Tweede Kamer liet uitvoeren, schrijft het AD. Het CDA en de ChristenUnie zijn teleurgesteld want de Tweede Kamer zou zorgen hebben over geldschieters uit Marokko, Koeweit, Saudi-Arabië, Turkije en de VAE. Het vermoeden bestaat - en daar blijft het bij - dat de geldschieters invloed hebben door zich 'in te kopen' bij islamitische instellingen. 

'Niet alle buitenlandse financiering is problematisch', zegt CU-Kamerlid Gert-Jan Segers. Dat de politicus weinig kaas heeft gegeven van het onderwerp islam, moskeeën en 'stromingen' blijkt uit de volgende uitspraak. 'Maar wel als het om salafistische stromingen gaat. Ik maak me zorgen dat zij radicalisering van Nederlandse moslims stimuleren', klonk het. 

Ook minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft deze zorgen. Kritische moslims verwijten de Kamerleden verdachtmakingen op basis van het diepgaand praktiseren van de islam. 

© Redactie 2015
moskeeën
islam
moslims
christenunie
cda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?