'Geen zorgen om komst overlastgevende joden in vakantiepark'

algemeen
11
29 mrt '15
Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren maakt zich niet echt zorgen over de komst van een grote groep orthodoxe joden naar een vakantiepark in zijn gemeente.

Eerder deze week streek de groep rondom de omstreden 'seksrabbijn' Eliezer Berland neer op vakantiepark Hommelheide in Susteren. De groep bestaat uit ongeveer 250 mensen. Daarbij zijn ook gezinnen. De mensen kwamen naar Limburg nadat ze noodgedwongen Zeeland moesten verlaten vanwege overlast bij een recreatiepark en een hotel. 

Onlangs oordeelde de rechtbank in Haarlem dat de 77-jarige rabbijn moet worden uitgeleverd aan Israël, waar hij wordt verdacht van ontucht met jonge meisjes en mishandeling. Zo lang zijn beroepszaak tegen die uitlevering loopt, mag hij in Nederland blijven. Hessels werd donderdavond geïnformeerd over de komst van de groep en sprak met zijn collega in Borsele, de gemeente waar de groep hiervoor verbleef. ,

,Die nuanceerde het beeld als zou de groep voor overlast zorgen'', zei Hessels. ,,We verwachten weinig grote overlast hier.'' ,,Ze zien er afwijkend uit van het normale straatbeeld.'' Volgens Hessels komen de mensen in Susteren met hun gezinnen het Joodse paasfeest vieren. Hij wijst er op dat het vakantiepark jaarlijks door 170.000 gasten bezocht wordt. 

,,Als we die allemaal in de gaten moesten houden, hadden we wat te doen.'' 

© Novum 2015
jos hessels
seksrabbijn
eliezer berland
overlast
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?