Frankrijk stuurt vijftig imams naar Marokko voor opleiding

marokko
15
30 mrt '15
De Unie van Moskeeën van Frankrijk (UMF) heeft gemeld dat een vijftigtal Franse imams in Marokko een opleiding en training gaan volgen.

Op 30 juli 2014 kreeg UMF antwoord op het verzoek. Koning Mohammed VI stemde toen in om de Franse imams toe te laten voor een opleiding van ongeveer drie jaar, meldt MAP. Waarschijnlijk zullen er elk jaar vijftig imams uit Frankrijk naar Marokko afreizen voor de opleiding. Ongeveer twintig 'studenten' zijn al in Marokko. De overige imams vertrekken in september dit jaar. 

Imamschool UMF laat weten dat het project in het leven is geroepen nadat een aantal moskeeën hier een aanvraag voor deden. Ze wilden een samenwerking met het ministerie van Islamitische Zaken om deze studenten een theologische opleiding op hoog niveau aan te bieden. Het Mohammed VI instituut voor de opleiding van imams zal de studenten opleiden. 

Dit speciaal instituut werd afgelopen vrijdag gelanceerd door de Marokkaanse koning. Honderden studenten met verschillende achtergronden worden hier opgeleid. Bijzondere aan de school is dat studenten over de hele wereld onder een dak studeren. Veel landen hebben aangegeven hun imams te willen opleiden in Marokko. Ook Nederland neemt dit in overweging.

© Redactie 2015
marokko
frankrijk
imam
islams
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?