Marokkaanse premier bezoekt Egyptische president

marokko
0
30 mrt '15
Marokko was aanvankelijk kritisch op couppleger Abdelfettah al-Sissi maar gezien de nood voor een goede samenwerking heeft Marokko ervoor gekozen om de diplomatieke banden aan te halen.

Zondag ontving de Egyptische president het hoofd van de Marokkaanse regering Abdelilah Benkirane. De ontmoeting vond plaats na de 26ste Arabische top in Sharm el-Sheikh. Benkirane zei na de gesprekken met al-Sissi dat de ontmoeting vriendschappelijk verliep en een prima gelegenheid was om de Marokkaans-Egyptische banden te bespreken. Ook de nieuwste ontwikkelingen in de Arabische wereld werden uitvoerig besproken. 

Beide landen zijn het over een ding eens: er moet stabiliteit komen in de regio. 'De bijeenkomst is onderdeel van het versterken van de historische relatie tussen Marokko en Egypte, en tussen de leiders van de twee landen', zei Benkirane. Hij ging als officiële vertegenwoordiger van koning Mohammed VI naar de Arabische top. 

Tijdens de top afgelopen weekend praatten de Arabieren over onrust in landen als Jemen en de vorming van een gezamenlijke troepenmacht.

© Redactie 2015
marokko
abdelilah benkirane
abdelfattah sissi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi