Bekeerlinge is eerste vrouw in Oekraïne die koran uit hoofd kent
Ondanks de taalbarrière is het Vera Verinak gelukt om de eerste moslima te zijn die de heilige Koran uit het hoofd kent.
30 March 2015
lifestyle

Zeventien jaar geleden bekeerde de Oekraïense zich tot de islam. Na jaren van studeren heeft de 35-jarige Vera - wiens islamitische naam 'Iman' is - de Koran volledig in haar hoofd. Het was voor Iman een droom om de eerste Oekraïense te zijn die dit lukt. 'Ik ben begonnen met het leren van de Arabische taal, ik wende eraan om verzen op te schrijven en hun betekenis te begrijpen en te onthouden', zegt ze tegen Al Jazeera. 

'Dit kostte me een lange tijd want ik studeerde ook aan de universiteit, werkte daarna en heb een huwelijk en kinderen.' Het islamitisch centrum in Kiev hielp haar enorm om deze successen te bereiken. 'Na het leren van de Arabische taal, heeft het islamitisch centrum een schema gemaakt om me te helpen de Koran te leren. In slechts negen maanden leerde ik de Koran uit mijn hoofd.'

Onderwijs Volgens Al Jazeera droomt de moslima er nu van om de Koran te onderwijzen aan anderen. Ook wil ze graag het echte beeld van de islam aan niet-moslims tonen.

islam
oekraine
bekeerling
vera verinak
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi