Marokkaanse politie pakt opnieuw homo's op

marokko
15
2 apr '15
De politie in Agadir, in het zuiden van Marokko, heeft eerder deze week twee mannen gearresteerd, waaronder een Canadees. Zij deden dat op grond van losbandigheid en homoseksueel gedrag.

Dat meldt de krant Al Sabah. De zaak kwam aan het rollen toen een 25-jarige Marokkaanse man, die werkt als beveiliger in een toeristisch resort, een zaak aanspande bij de openbare aanklager van Agadir. Hij zou door een Canadese 35-jarige Canadese toerist verkracht zijn. Dezelfde bron meldt echter dat er meer speelde en de uitleg van de man niet helemaal klopt. Hij wilde ervoor zorgen dat de Canadees in de cel belandde. De beveiliger vreesde namelijk dat de Canadees intieme foto's en video's van hen samen op internet zou plaatsen. 

Op basis van deze aanklacht vertrokken agenten om een inval te doen op hotelkamer van de toerist. Zij namen een iPad in beslag, alsmede geheugenkaarten en usb-sticks. Daarop stond pornografisch materiaal. De zaak nam een vreemde wending toen de Canadees aangaf dat de twee vrijwillig seks hadden. Beiden zijn daarop in voorlopige hechtenis geplaatst. Zij kwamen vandaag voor de onderzoeksrechter en worden verdacht van homoseksueel gedrag en het afleggen van een valse verklaring. 

Homoseksualiteit is in Marokko verboden. Desondanks komen veel toeristen naar Marokko om dit soort verboden zaken in praktijk te brengen. Bij eventuele arrestaties ontstaat daarom veel ophef, maar de Marokkaanse autoriteiten lijken helemaal klaar te zijn met sekstoeristen. 

© Redactie 2015
marokko
agadir
homoseksualiteit
canada
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?