New Yorkse vrouwen opgepakt om beramen aanslag

buitenland
3
3 apr '15
Twee Amerikaanse vrouwen zijn donderdag opgepakt op verdenking van het beramen van een terreuraanslag zoals die op de marathon in Boston.

Het tweetal zou in de VS gewapenderhand de jihad willen aanbinden. De New Yorkse huisgenotes Noelle Velentzas en Asia Siddiqui verschenen donderdag al even in de rechtszaal. Volgens de advocaten gaan de vrouwen voor vrijspraak. De 28-jarige Velentzas was volgens de aangifte 'bezeten van snelkookpannen sinds de aanslag op de marathon van Boston in 2013'. 

De plegers van die aanslag bedienden zich van twee snelkookpannen met explosieven vol spijkers en klinknagels. Velentzas noemde zichzelf en haar vriendin 'burgers van Daesh' en sprak haar bewondering uit voor Osama Bin Laden. Van de 31-jarige Siddiqui verscheen in 2009 een gedicht in een blad van Al-Qaida op het Arabisch schiereiland. 

Ze stelde daarin dat er 'geen verontschuldiging is voor achteroverleunen en wachten - want het regent martelaarschap uit de hemel'. Sinds vorig jaar broedden de twee op een aanslag op Amerikaanse bodem, aldus justitie. 

© Novum 2015
vs
boston
aanslag
noelle velentzas
assoa siddiqui
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi