Wat je niet in de media leest: Franse jongeren planden aanslag op moskee

buitenland
44
6 apr '15
In de rubriek 'wat je niet in de media leest' hebben we het ditmaal over vier jongeren, die in Frankrijk een aanslag wilden plegen op een moskee.

De terroristen - mogen we ze zo noemen? Ja dat mag - waren zestien tot zeventien jaar oud en hadden plannen om een moskee aan te vallen in Montelimar. De dreiging was zeer serieus, zeker gezien de jongens op een militaire school zaten in de buurt van Grenoble. Ze werden woensdag gearresteerd op beschuldiging van 'criminele samenzwering' en zijn onder gerechtelijk toezicht geplaatst. 

Een onderzoek moet uitwijzen wat de drijfveren van de jongeren waren. Wel is duidelijk dat ze de moskee wilden opblazen met explosieven. Een van de verdachten zou deze explosieven in bezit hebben gehad. Ook werd munitie, kaarten, gebruiksaanwijzingen voor het maken van bommen en een actieplan gevonden. Een van hun kameraden zou de autoriteiten ingeschakeld hebben. 

Een woordvoerder van de moskee van Montelimar, Abdelkader Laid Bendidi, reageerde volgens France 2 vol afschuw. Hij maakt zich zorgen over het toenemend aantal islamofobische acties.

© Redactie 2015
frankrijk
moskee
islam
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?