'Verkoper levensgevaarlijke witte heroïne gepakt'

algemeen
2
7 apr '15
De politie in Amsterdam heeft zaterdag de mogelijke verkoper van witte heroïne opgepakt, meldt De Telegraaf.

Door de verkoop van deze drug, die als cocaïne werd verkocht, kwamen eind vorig jaar drie Britten om het leven en raakten de afgelopen maanden bijna twintig mensen onwel. De politie kan de aanhouding dinsdagmorgen nog niet bevestigen. 

De man zou zich zaterdag zelf bij de politie hebben gemeld nadat hij zichzelf herkende op beeld dat in maart op televisie werd vertoond. De verkoop van witte heroïne leidde eind vorig jaar tot grote onrust in Amsterdam. Een groots opgezette campagne moest mensen waarschuwen voor het gevaar van het goedje. 

Levensgevaarlijk Het gebruik van witte heroïne is levensgevaarlijk als mensen cocaïne verwachten. ,,Heroïne is een verdovend middel, cocaïne een stimulerend middel met een totaal tegenovergestelde werking'', aldus een woordvoerster van de verslavingsinstelling Jellinek. ,,Als mensen niet weten dat ze heroïne gebruiken en een lijntje leggen, is de kans groot dat ze een overdosis nemen.'' 

,,Hun hart gaat dan langzamer kloppen, de ademhaling gaat naar beneden. Ze komen in een dromerige toestand, gaan overgeven en op den duur vallen ze weg. Slachtoffers stoppen met ademen of stikken in hun eigen braaksel, wat tot de dood kan leiden'', somt de woordvoerster van de Jellinek op. 

© Novum 2015
amsterdam
heroine
cocaine
groot-brittannië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?