VS voeren steun aan Arabische coalitie op

buitenland
24
8 apr '15
De Verenigde Staten hebben hun wapenleveranties aan de Arabische coalitie die in Jemen tegen sjiitische Houthi-rebellen strijdt versneld.

Ook deelt het land meer inlichtingen met de coalitie en hebben de Amerikanen in het Saudische commandocentrum voor de operatie een gezamenlijke afdeling voor coördinatie en planning ingericht. Dat heeft de Amerikaanse onderminister voor buitenlandse zaken Antony Blinken dinsdag gezegd. 

Blinken sprak dinsdag in Riyad met leden van de Saudische koninklijke familie en de Jemenitische president Abed Rabbo Mansour Hadi, die voor de Houthi's op de vlucht is en in Saudi-Arabië in ieder geval tijdelijk asiel heeft gevonden. De onderminister legde de verantwoordelijkheid voor de crisis in Jemen bij de Houthi's en bij troepen die loyaal zijn aan ex-president Ali Abdullah Saleh. 

De VS gaan onder meer onbewerkte luchtopnames delen die door de coalitie gebruikt kunnen worden voor doeltreffender luchtaanvallen, zei een bron bij de Amerikaanse defensie. Ondanks de operatie tegen de Houthi's, benadrukte Blinken dat een politieke oplossing voor de crisis in Jemen het doel van de VS en de Golf Samenwerkingsraad moet blijven. 

© Novum 2015
vs
jemen
saoedi-arabië
houthis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi