Figo: niet alle Afrikaanse landen steunen Blatter

sport
3
8 apr '15
De Portugese oud-voetballer Luis Figo gelooft niet dat alle 54 Afrikaanse bonden opnieuw voor Sepp Blatter stemmen bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de mondiale bond FIFA.

Figo, zelf een van de vier kandidaten, maakte dat op aan de matte reacties bij het congres van de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) in Caïro. ,,Er was geen staande ovatie na de speech van Issa Hayatou. We hoorden een gewoon applaus'', aldus Figo. Hayatou, de voorzitter van de CAF, benadrukte dinsdag in zijn rede dat het Afrikaanse continent wederom zijn volledige steun zal geven aan Blatter, de zittende voorzitter die voor een vijfde termijn gaat. 

Zijn uitdagers zijn Figo, KNVB-voorzitter Michael van Praag en de Jordaanse prins Ali bin Al Hussein. ,,Voor mij was dat het bewijs dat Hayatou niet sprak namens alle Afrikaanse landen. Er zijn bonden die wel degelijk open staan voor verandering. Ik heb zelf van een aantal bondsvoorzitters gehoord dat ze op mij zullen stemmen.'' De verkiezing is op 29 mei in Zürich. 

© Novum 2015
luis figo
afrika
sepp blatter
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi