Islamitische stichting: 'Wilders is net als iedereen gewoon welkom'

algemeen
17
8 apr '15
Het begint een zorgwekkende trend te worden: islamitische bijeenkomsten die veelvuldig negatief in het nieuws komen.

In dit rijtje hoort de Berberse conferentie in Utrecht, georganiseerd door Stichting alFitrah. Nadat media meldden dat er 'haatimams' komen en daarmee de conferentie omstreden maakten doken politici als Geert Wilders op de actualiteiten. De PVV-leider is zelfs van plan om morgen voor het gebouw van de stichting in de Utrechtse wijk Overvecht te gaan demonstreren. 

Haatcampagne Op de Facebookpagina van alFitrah heeft het bestuur een korte reactie gegeven op de ontstane ophef. 'Sommige media zijn helaas wederom bezig met het verkondigen van leugens en valsheden, geheel in lijn met het huidige anti-islaam klimaat dat door sommige media en haatpolitici wordt uitgedragen, om daarmee angst en haat te zaaien in de samenleving. Deze berichtgevingen zijn echter geheel in strijd met hetgeen waar Stichting alFitrah daadwerkelijk voor staat, namelijk de bestrijding en voorkoming van radicalisering van o.a. moslimjongeren', begint de verklaring. 

Zij herkennen zich dus totaal niet in het geschetste beeld. 'De conferentie bevat zoals altijd slechts een vredelievende boodschap, en staat dit jaar in het teken van de metgezellen van de Profeet Mohammed vrede zij met hem, die geweldige personen waren van grote verdienste, van wie wij veel kunnen leren. Diegene die uitgenodigd zijn bij alFitrah zullen ook slechts tijdens de conferentie een vredelievende boodschap uitdragen dat zal bijdragen aan een vredevolle samenleving, dat is een belangrijk doel van de stichting en waar ze op toeziet.'

Dialoog Ook zegt alFitrah het te betreuren dat Geert Wilders niet 'gewoon' bij hen durft binnen te lopen om op normale wijze de dialoog aan te gaan. Een verrassing is dat echter niet: 'Uiteraard weten we dat dat niet zijn stijl is, en dat hij zoals we gewend van hem zijn, dit liever aangrijpt om een relletje te veroorzaken en nog meer haat te zaaien'.

De islamitische organisatie sluit af met een uitnodiging naar iedereen. 'Desalniettemin is hij (dhr. Wilders), en een ieder, moslim en niet-moslim, welkom bij de conferentie. We zijn meer dan bereid de lezingen te vertalen. Kunt u niet komen? Volg het dan live via www.fitrah.tv.'

© Redactie 2015
elfitrah
islam
conferentie
haatcampagne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?