Ali Boussaboun moet Marokko aan 'Nederlands' talent helpen

marokko
62
9 apr '15
Oud-voetballer Ali Boussaboun (35) werkt momenteel als scout voor de Marokkaanse voetbalbond en heeft een duidelijke taak.

Boussaboun, ex-international van Marokko, speelde onder meer voor NAC Breda, Feyenoord en FC Utrecht. Hij was even uit beeld maar in Voetbal International vertelt hij wat hij tegenwoordig doet. 'Sinds september vorig jaar ben ik in dienst van de Marokkaanse bond. Ik scout spelers die voor Marokko kunnen uitkomen. Er is veel Marokkaans talent in Nederland', zegt Boussaboun. 

Hij richt zich vooral op Marokkaans-Nederlandse jongens die uitkomen voor jeugdelftallen van Oranje. De stap naar het grote Oranje blijkt vaak te groot te zijn en Boussaboun wil die jongens daarvan overtuigen. 'Het is mijn taak te voorkomen dat ze voor Nederland kiezen.' Boussaboun gaat verder: 'Ik merk dat de meeste Marokkaanse jongens heel graag willen, zeker nu het er in Marokko allemaal een stuk professioneler aan toe gaat'. 

Op de vraag waarom deze jongens voor Marokko moeten kiezen is de tegenwoordige scout duidelijk. 'Hoewel de meeste jonge Marokkanen hier in Nederland geboren zijn, is het gevoel voor Marokko heel sterk. Wat zegt je verstand? Wat is belangrijk voor je? Er zijn maar weinig Marokkanen die doorbreken bij Oranje. Alleen Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz. Maar Adam Maher, die heeft vast spijt, dat kan niet anders.'

Bovendien wordt je als Marokkaans international meer gewaardeerd: 'Als je in Marokko international bent, ben je de koning. Dan kun je niet rustig over straat. Dat heb ik zelf meegemaakt. Hier kennen ze je niet of kijken ze je met een scheef gezicht aan. Ook een reden om voor Marokko te kiezen'. 

© Redactie 2015
marokko
ali boussaboun
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
talent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?