Moskee Al-Ihsane kampt met groot gebrek aan ruimte, HELP!

algemeen
9
9 apr '15
Helaas voldoet de huidige huisvesting van Moskee Al-Ihsane in Amsterdam niet aan de minimale fatsoenlijke eisen; het is te klein, verouderd en dekt niet de vraag van de gemeenschap. Daarom gaat de moskee bouwen.

Moskee Al-Ihsane biedt op het moment aan zo een 458 kinderen educatieve activiteiten, waaronder Arabisch en islamitische lessen. Daarbij staat de teller van de wachtlijst op 60. Daarnaast investeert de moskee veel in de kwaliteit van de activiteiten en dat op een pedagogisch verantwoorde manier. Helaas gaat dit ze niet makkelijk af met de te kleine ruimtes.

De missie van moskee Al-Ihsane houdt niet op bij alleen maar weekendactiviteiten. Zo streven zij ernaar om de islamitische gemeenschap op allerlei maatschappelijke fronten  te helpen. Zo organiseert de moskee workshops en proberen ze jong en oud bij elkaar te brengen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:
-Sollicitatie workshops 
-Huiswerk begeleiding, 
-Jongerenavonden, sportactiviteiten
-Koran lessen voor jong en oud, mannen en vrouwen
-Diverse Vrouwenactiviteiten 
-Spreekuren voor de buurtbewoners
-Ziekenbezoek
-en nog veel meer….

De weg naar de nieuwbouw is in volle gang,  nu nog het GELD!

Het traject bouwaanvraag en het ontwerp heeft de moskee alhamdulillah in december 2014 met succes afgerond. Op dit moment is het geld inzamelen voor de bouw een primaire taak. De inzameling staat alhamdulilah op € 1.340.000,-. Tot de zomer 2015 is er nog een bedrag van € 600.000,- nodig. Dit bedrag is bedoeld voor het aanbetalen van grond en 60% voor de cascobouw. Zo kan moskee Al-Ihsane inshaaALLAAH na de zomer van dit jaar meteen met de bouw starten. 
De kinderen van moskee Al-Ihsane hebben hun zet gedaan, stuk voor stuk hebben ze van de moskee een spaarpotje ontvangen om tijdens het offerfeest geld in te zamelen bij familieleden, kennissen en buren. Hierbij hebben zij al ruim € 8.000,- weten op te halen mashaallah. 

Wat is uw bijdrage?
Op alle fronten is de moskee bezig om iedere euro in te zamelen. Bij deze doen wij een oproep aan onze broeders en zusters om samen dit geweldige project te realiseren en te bespoedigen. Een plicht aan ons allen met tevens de hoogste beloning in het hiernamaals. Bij deze een oproep aan de gehele gemeenschap. Help onze kinderen, jongeren, ouderen en de islamitische gemeenschap aan een grotere gebouw en doe een donatie. Laten we met elkaar wedijveren in het goede! 

Doneer wat je kwijt kan, doe een sadakah voor je dierbare of koop een meter grond. Doneren via Ideal: http://alihsane.nl/nieuwbouw/doneer/ of stort uw bijdrage op rekeningnummer NL28INGB0008789753 t.n.v. SCAMIG Al-Ihsane

De Profeef  صلىاللهعليهوسلم  heeft gezegd:
"degene die een moskee bouwt voor Allah (de Verhevene) al is het ter grootte van een nest van een vogel of zelfs kleiner, Allah zal voor hem een huis bouwen in het Paradijs " (Sunan ibn Majah)
 قال رَسُولَ اللَّهِ ـ صلى الله عليه وسلم ـ "‏ مَنْ بَنَ  مَسْجِدًا لِلَّهِ كَمَفْحَصِ قَطَاةٍ أَوْ أَصْغَرَ بَنَى اللَّهُ لَهُ بَيْتًا فِي الْجَنَّةِ ‏"‏ ‏

Overgeleverd door Abu Hurayra:
De profeet صلى الله عليه وسلم  heeft gezegd: “Als de een persoon sterft, houden zijn verrichtingen op, behalve drie; een doorlopende liefdadigheid, kennis waar anderen profijt van hebben of een oprechte zoon (of dochter) die voor hem smeekbede verricht.”
أَخْبَرَنَا عَلِيُّ بْنُ حُجْرٍ، قَالَ حَدَّثَنَا إِسْمَاعِيلُ، قَالَ حَدَّثَنَا الْعَلاَءُ، عَنْ أَبِيهِ، عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ، أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم قَالَ ‏ "‏ إِذَا مَاتَ الإِنْسَانُ انْقَطَعَ عَمَلُهُ إِلاَّ مِنْ ثَلاَثَةٍ مِنْ صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ وَعِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ وَوَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُو لَهُ ‏"‏‏.‏
 


© Redactie 2015
moskee
al ihsane
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi