Ophef om walgelijke nep-fatwa op Marokkaanse website

buitenland
24
10 apr '15
De grootmoefti van Saudi-Arabië heeft gereageerd op een vermeende fatwa die hij heeft uitgevaardigd over een vreemd onderwerp.
Sheikh Abdulaziz bin Abdullah al-Sheikh zou gezegd hebben dat het voor een man toegestaan is om zijn vrouw in stukken te hakken en haar lichaam op te eten in geval van extreme honger. In een verklaring aan Saudi Press Agency (SPA) spreekt Abdullah al-Sheikh de beweringen tegen. 'Dergelijke berichten in de media zijn een poging van vijanden om de maatschappij af te leiden van hun belangrijkste problemen', zei hij. 

'Bovendien is dit een poging om het imago van de islam in een slecht daglicht te zetten. De islam heeft respect voor het mens zijn en maakt daarin geen onderscheid tussen man en vrouw,' 

Marokkaanse schuld
Volgens MWN werd de nep-fatwa in de publiciteit gegooid door een Marokkaanse columnist, die bekend staat om zijn satire. Israfil Al Maghribi schroomt niet om politici en religieuze leiders op de hak te nemen. Zijn column werd door nieuwswebsite Goud gepubliceerd. Het nepverhaal werd al gauw opgepikt door onder meer de pro-Iraanse website Al Jumohouria.
© Redactie 2015
marokko
saoedi-arabië
sheikh abdulaziz bin abdullah al sheikh
islam
fatwa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
gabon
vriendschappelijk
turkije
libië
syrië
oujda
golaso
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi