'Marokkaanse FBI' doet puik werk: Italiaanse drugsbaas opgepakt in Rabat

marokko
15
13 apr '15
De Italiaanse drugsbaron en maffiosi Marco Rollero is na vijf jaar vluchten eindelijk opgepakt. Een van de meest gezochte Italianen werd in Rabat in de kraag gevat.

Rollero stond op de lijst van 100 meest gevaarlijke voortvluchtigen van Italië, meldt Ajourd'hui. De arrestatie werd gedaan door de nieuwe politiedienst BCIJ. Deze dienst is vergelijkbaar met de Amerikaanse FBI. De Marokkaanse bron baseert zich overigens op een officiële verklaring van BCIJ. Daarin stond onder meer dat hij een internationaal netwerk van drugshandel leidde. Enkele jaren kwam Rollero op een lijst van Interpol te staan. De verdachte verbleef in Marokko en wist zich met een vervalst paspoort en onder een valse identiteit staande te houden. 

Uiteindelijk waren de autoriteiten hem toch te slim af. Dat het om een grote vangst gaat bewijst de criminele carrière van de Italiaan wel. De 60-jarige drugsbaas werkte onder meer voor de N'drangheta, de Calabrische maffia. In het verleden verleende hij ook diensten aan groepen van Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia.

© Redactie 2015
marokko
rabat
marco rollero
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi