Marokko een van meest religieuze landen ter wereld

marokko
50
14 apr '15
Marokko is volgens een studie van het toonaangevende Win/Gallup International (WGI) een van de meest religieuze landen ter wereld.

WGI ondervroeg op steekproefbasis meer dan 63.000 mensen uit 65 verschillende landen over geloof. In Marokko gaf 93% van de respondenten aan dat ze zichzelf als religieus beschouwen, tegenover vier procent die zegt dat niet te zijn. 1% geeft aan atheïst te zijn. Om tot deze resultaten te komen gebruikte WGI verschillende methoden om mensen te ondervragen. 

Naast online- en telefonische gesprekken werden ook mensen persoonlijk ondervraagd. Volgens de studie is Thailand het meest religieus, met 94% van de mensen die zichzelf als zodoende omschrijft. Ook in Thailand geeft slechts 1% aan atheïst te zijn. Landen als Saudi-Arabië werden niet onderzocht omdat de resultaten bijna voor zich spreken. 

China Bovendien geeft WGI in het rapport aan dat China het land is waar veruit het grootste aantal mensen leeft dat zichzelf als atheïst beschrijft. Daar zou deze ongelovige groep twee keer zo groot zijn als de mensen die wel geloven. Na China komt Japan, als minst religieuze land ter wereld. Bovendien is West-Europa en Oceanië veel minder gelovig in vergelijking met Afrika, Amerika, Azië en Oost-Europa. 

© Redactie 2015
marokko
religie
islam
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?