'Slagers verkopen kalkoensvlees als lamsvlees'

algemeen
0
16 apr '15
Een aantal slagers verkoopt het veel goedkopere kalkoenvlees als lamsvlees. Dat blijkt uit een steekproef van het KRO tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

Het programma kocht bij tien verschillende slagers lamsvlees, maar in vier gevallen bleek het om kalkoen te gaan. De uitzending is donderdagavond. Bij de slagers werden voorgesneden blokjes lamsvlees gekocht en werd daarna het DNA getest. Het gaat om verschillende goedkopere slagers in Den Haag. ,,We merkten een enorm prijsverschil in lamsvlees, bij sommige slagers was het veel goedkoper dan bij de supermarkt'', aldus KvW-verslaggever Teun van de Keuken. 

,,Een slager tipte ons dat er meer dan eens gefraudeerd wordt met lamsvlees.'' Het verhaal doet denken aan het recente paardenvleesschandaal. Vleesverwerker Willy Selten deed alsof hij rundvlees verkocht aan onder meer supermarkten, maar het bleek om het goedkopere paardenvlees te gaan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA liet in een reactie weten graag te horen om welke slagers het gaat. 

,,Dan kunnen wij er werk van maken'', aldus een woordvoerder. Er zijn volgens haar geen eerdere meldingen bekend van lamsvlees dat eigenlijk kalkoenvlees was. 

© Novum 2015
vlees
fraude
keuringsdienst van waarde
den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi