Dieudonné treedt toch niet op in Marokko

marokko
2
16 apr '15
De omstreden komiek Dieudonné zal op 29 april toch niet optreden in Casablanca.

Geruchten over een eventuele annuleren kwamen de afgelopen 24 uur op gang en het heeft er alle schijn van dat die op de waarheid berusten. De organisator van het evenement - die anoniem wenst te blijven - bevestigde dat min of meer. Volgens Le360 zei hij dat de overdekte hal van het Mohamed V complex wegens technische redenen niet meer beschikbaar is. Het bedrijf dat de ticketverkoop doet heeft de kaartverkoop niet stopgezet. 

De Marokkanen die de kwestie volgen zijn in ieder geval blij of teleurgesteld over de annulering. Op sociale netwerken spreken zij hun mening uit. Sommigen vinden het goed dat er voor Dieudonné geen plek is in een land als Marokko, waar tolerantie hoog in het vaandel geschreven staat. Anderen menen dat het een schande is. Sommigen denken zelfs dat het bezoek van de Franse minister Manuel Valls een rol speelt in de plotselinge annulering van de show. 

Dieudonné heeft zich zelf nog niet uitgesproken. De komiek haalt in zijn shows regelmatig snoeihard uit naar het zionisme en de 'blanke elite', die vrijheid van meningsuiting alleen voor zichzelf belangrijk vinden. Met keiharde uitingen stelt hij dit aan de kaak. Daarmee tracht hij de dubbele standaarden aan te tonen die er wel degelijk zijn in westerse landen. 

© Redactie 2015
marokko
dieudonne
frankrijk
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?